fiskenyhet Specialsträckan.

25-Okt-2017

Sträckan har varit stängd under ca 15 år. Vi hadde vår fiskerikonsulent Jörgen Sikströmm & två bekanta som provfiskade

sträckan förra sommaren. Dom fiskade ca 4-5 timmar & det komm upp över 100 fiskar både harr & öring. Största öringe vägde 1,8 kg och harren hadde en medel läng på 40-45 cm.

Regler i specialsträckan är No Cill hullingslösa krokar endast flugfiske. Max 4 personer/grupp & endast en grupp/dag. Kortpris 300 kronor/dag & person. OBS: Sträckan är öppen från första juni till första söndagen i augusti.

Om ni tänker boka gör det snarast för det är många som vill fiska.

ll

 

fiskenyhet

6-jun-2017

5 timmar abborrefiske på kvällen vi fiskade med jigg i djupbranterna mellan 4 & 9 meter.

Bra med grov abborre på botten men svår fiskat vi fick ett femtontal fina abborrar mellan 6hg och ett kilo så det var en lyckad kväll med nöjda gäster.

 

Fiskeplattser: / Regler.

Regler i dom vatten jag har för gädda & Abborre. Östra & västra vallsjön Ni får ta en gädda / person  & dag mellan 40-70 cm som får avlivas.

Abborre alla som är över 30 cm ska tillbaks oskadade Ni får ta 3 stycken abborrar / person som får avlivas till mat. Båtar finns att hyra i båda sjöarna.

Avaträsksjön No cill all fisk ska till baks.Gädda & Abborre. Två stycken båtar finns i sjön som ni kan hyra.

Arksjön och Ormsjön Catch and relase.

Jag har två stycken båt iläggnings plattser i Ormsjön om ni kommer med egen båt.

POLSKA GÄSTER 22-29 Juni.

Mina gäster från Polen åker hem i dag efter ett lyckat fiske ca 350- 400 gäddor upp med en topp på 5 gäddor över 100 cm den största 110 cm. Dom fick även fin Abborre en medellängd på 30 cm men ett 10 tal på 40- 49 cm.

25/8 2018.

Vi kommer att arangera Lappland Paike 2019 i Dorotea Kommun. Lappland Paike är en stor internationel gäddfiske tävling för tvåmanna lag båt och fiskekajak.

2018 gick tävlingen i Lycksele det var 33 lag som tävlade. Har ni frågor angående tävlingen så hör av er så berättar jag mer. Boknings sidan för lapplandpike 2019 i Dorotea är nu öppen gå inn på lapplandpike.se så får ni all info ni behöver för att boka.