OM LO’S VILDMARKSFISKE

Hej!

Jag heter Lennart Ottosson och är en utbildad fiskeguide, och erbjuder er naturnära upplevelser på naturens villkor!

Vår specialitet är att fiska efter grov gädda och aborre, men även öring och harr. Jag har en gedigen erfarenhet av fisket i området samt känsla för bra boende i stugor.  Fiskeutrustning& fiskesett i våra stora och småvatten kan du välja mellan spinnfiske, Jerkfiske,Jiggfiske,& Trolling. Beten som annvänds är stora wobblers,Skeddrag, gummibeten mm. Fisket sker från ankradbåt blåser det för mycket för att fiska från båt så har jag bra gäddvatten från land.Våra vatten har lågt fisketryck och ni är ensamna på dom vatten ni fiskar för dagen. Har du några funderingar så ring 0730-643928.

Så löser vi det.

Flugfisket i Dorotea kommun.

Visst finst det vissa speciella höjdpunkter under en säsong.

Från den extrema dagslände kläkningarna i Juni som sätter fart på fisken. Till öring som utan tvekan kastar sig över din nattsländeimitation i Augusti och september.

Fiske efter vandrings fisk som kontinuerligt äntrat systemet under hela säsongen.

Vi törs säga att hela säsongen erbjuder bra fiske så väl med torrfluga och nymf som med streamer.

Vattnen bjuder på spänande kläckningar från tidigt i Juni hela vägen in i september.

 

Jag ger mina gäster en familjär vistelse här vilket borgar för en helhetsupplevelse ni inte glömmer.

Området har ett lågt fisketryck samtidigt som många av våra vatten kan erbjuda en duktig gäddfiskare att på en dags fiske få mer en 1 gädda på minst 2-3 kg under säsongen. 4-6 dagars fiske kan ge en gädda på minst 4 kg. 6 eller gädda på 100cm.

Fiskeutrustning& fiskesett I våra små & stora vatten kann du välja mellan spinnfiske, jerkfiske, jiggfiske, trolling. Spinnfiske med stora wobblers & även jiggfiske med stora gummijiggar som är mellan 12-20 cm fugerar bäst. Fisket sker från ankradbåt.

Hållbarhetsplan För LO,s Vildmarksfiske.

Jag jobbar efter en hållbarhetspolicy som innebär att LOs ska arbeta för mer och bättre fisketurism som bevarar och tar ansvar för ömtålig natur och kultur i Dorotea kommun.LOs ska ska även ge skydsvärd natur ett ekonomisktvärde utväckla fisketurismen så den stärker natur & kulturskydd. Förädla fisket vilket skapar arbetstillfällen ofta i glesbygd utan att förstöra naturen. LOs ska ge en stark profil för Dorotea som resmål  LOs ska handla klimatsmart & hållbart.  Tillämpning av catch and release. Vilket innebär att majoriteten av fångsten oavsett fiskart och storlek alltid simmar tillbaka oskadd. Den fisk man får behålla gäller alla arter är den man äter för dagen ( 1-2 fisk/person.)

LO’s Vildmarksfiske förespråkar ett hållbart nyttjande och vill bidra till en positiv utveckling av den unika resurs som är våra fiskevatten i Dorotea kommun.

Detta synsätt skall tydligt avspeglas i alla delar av den verksamhet vi bedriver. Vid allt fiske med oss skall uttaget av fisk hållas till ett minimum och all hantering av fisk ske på ett etiskt riktigt och föredömligt vis.

Jag hjälper er med att planera er fiskeresa så som boende i bra stugor, uthyrning av båtar och fiskeutrustning m.m.

Jag ser till att ni får dom kontakter som behövs för att ni ska få en problemfri fiskeresa hos oss!

Få ut det mesta av din vistelse boka guide.

För att få ut det mesta av er vistelse rekommenderar jag att ni bokar en guide åtminstonde en dag under er vistelse.

Under en dag får du ta del av en kunskap som byggts upp under flera säsonger.

Få tipps på specifika bra fiskeplattser,flugor,och tillvägagångssätt.

OBS.  Från och med våren 2019 att baslägret Östra Ormsjö stugan kommer vara öppen med bemmaning 10- 18 Måndag- Fredag. Lördag 10- 14. det kommer finnas möjlighet att hyra båtar , kanoter , fiskeutrustning , tält , socsäckar MM

Kommer ha en mindre butik där ni kan få info om vad som finns att göra i Dorotea kommun. Samt kommpletera er fiske utrustning.

Vårt motto är ”Kom som en gäst – Gå som en vän” – så varmt välkomna ska ni vara!